24 Mayıs 2012 Perşembe

ıspanaklı afyon lokumu

                                  Tarif şöyle:
  • Önce 10 yaprak ıspnağı 1 su bardağı su ile rondodan geçirdim ve tencereye aldım.
  • Sonra üzerine: 5 bardak süt,2 bardak şeker,1,5 bardak un,50 gr.margarin ve 1 paket vanilyayı ekledim, koyulaşana kadar karıştırarak pişirdim.

  • Pişen muhallebiyi hindistan cevizi serptiğim fırın tepsisine boşaltıp yaydım.
  • Soğuduktan sonra 1 çay bardağı sütle 1 paket krem şantiyi hazırlayıp muhallebinin üzerine sürdüm.
  • Buzdolabında tamamen soğuyan tatlıyı uygun ölçüde parçalara kestikten sonra her bir parçayı rulo sarıp tekrar ortadan kestim ve yan çevirdim.


                                                                                                                                                                  
                Sütlü tatlı sevenler için geliştirilmiş iki ayrı lezzetim var :) e daha ne olsun ? :)

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor en kısa zamanda mutlaka denicem

    YanıtlaSil